FAQ

Wonderweekend praktisch

wonderweekend vindt plaats in de mooiste tuin van het land:

Plantentuin Meise
Nieuwelaan 38
1860 Meise, Belgium.

Je kiest zelf welke nacht je komt overnachten:
Ofwel kom je van vrijdag 14 augustus (welkom vanaf 12u.) tot zaterdag 15 augustus (12u.)
Ofwel van zaterdag 15 augustus (welkom vanaf 12u.) tot zondag 16 augustus (12u.)

Help! Ik vind mijn Wonderpassen niet meer! Wat nu?

Geen nood. Je hebt destijds, meteen na je bestelling, een mail gekregen van Event-Tickets. Zoek in je mailbox dus eerst even naar deze mail. Misschien kan je deze op die manier terugvinden.

Levert deze zoektocht geen resultaat op, mail dan naar info@wonderweekend.be en vermeld in je mail duidelijk de naam waarop de tickets besteld zijn en op welke datum. We helpen je graag verder!

Wanneer start en eindigt mijn WonderWeekend?

Met een dagpas heb je toegang van ‘s middags 12u tot en met de Avondshow. Deze loopt af rond 21u15. Dan loopt ook jouw wonderweekend af.

Als je komt overnachten van vrijdag op zaterdag, dan begint jouw wonderweekend op vrijdag 14 augustus om 12u. en eindigt het op zaterdag 15 augustus om 12u. Kom je overnachten van zaterdag op zondag, dan begint jouw wonderweekend op zaterdag 15 augustus om 12u. en eindigt het op zondag 16 augustus om 12u.

Bij aankomst krijgt elke bezoeker een polsbandje waarmee je in deze periode kan deelnemen aan alle WonderActiviteiten.

‘s Ochtends kan je ontbijten tot omstreeks 10u. Nadien heb je rustig de tijd om in te pakken. We vragen vriendelijk om voor 12u. de Plantentuin te verlaten zodat de nieuwe groep bezoekers aan hun wonderweekend kunnen beginnen.

Waar moet ik precies zijn?

In de mooiste tuin van het land, de Plantentuin Meise, maar dat wist je al. Voor wonderweekend kan je enkel langs de tijdelijke ingang naar binnen. En die bevindt zich aan de Nieuwelaan te 1860 Meise. De tijdelijke ingang bevindt zich recht tegenover de voetgangersbrug over de A12.

Hoe geraak ik er met het openbaar vervoer?

Vanuit Brussel (Noordstation, Station Bockstael of Metrostation Koning Boudewijn lijn 6)

De aanbevolen diensten zijn de lijnen 250 (Brussel-Impde-Londerzeel-Liezele-Puurs) en 251 (Brussel-Steenhuffel-Londerzeel-Malderen-Puurs). De bushalte ‘Meise: Nationale Plantentuin’ is facultatief, vraag daarom steeds aan de chauffeur te stoppen. Voor dienstregelingen contacteer ‘De Lijn’ en onthoud dat de bushalte ‘Meise: Nationale Plantentuin’ tussen de haltes ‘Strombeek-Bever: Drijpikkel’ en ‘Meise: Boechtstraat’ ligt.

Een andere mogelijkheid zijn de lijnen 260 (Brussel-Nieuwenrode-Willebroek-Puurs) en 233 (Brussel-Humbeek)’. De bushalte ‘Meise: Private Dreef’ is facultatief, vraag daarom steeds aan de chauffeur te stoppen. Let wel op: de dichtsbijzijnde ingang van de Plantentuin ligt op ongeveer 1 km van deze halte. Daarvoor moet je d.m.v. een voetgangersbrug de A12 autoweg over. Voor dienstregelingen contacteer ‘De Lijn’ en onthoud dat de bushalte ‘Meise: Private Dreef’ tussen de haltes ‘Meise: Potaarde’ en ‘Meise: Dreef’ ligt.

Vanuit Zaventem (vb. Nationale Luchthaven of Station) of Vilvoorde (vb. station), Grimbergen of Merchtem

De aanbevolen dienst is de lijn 821 (Zaventem-Vilvoorde-Grimbergen-Merchtem). De bushalte ‘Meise: Boechtstraat’ is facultatief, vraag daarom steeds aan de chauffeur te stoppen. Let wel op: de dichtstbijzijnde ingang van de Plantentuin is ingang B (Meise dorp) en niet de hoofdingang (ongeveer 1 km verderop). U zou ook lijn 820 (Zaventem-Vilvoorde-Jette AZ-VUB-Dilbeek) kunnen nemen. Deze laatste maakt een verbinding met het Station van Vilvoorde, waar u eventueel nog zou kunnen overstappen op lijn 821 om in de Plantentuin te geraken.

Vanuit Puurs (vb. station), Londerzeel (vb. station) of Wolvertem

De aanbevolen diensten zijn de lijnen 250 (Puurs-Liezele-Londerzeel-Impde-Brussel) en 251 (Puurs-Malderen-Londerzeel-Steenhuffel-Brussel). De bushalte ‘Meise: Nationale Plantentuin’ bij de hoofdingang van de Plantentuin is facultatief, vraag daarom steeds aan de chauffeur te stoppen. Voor dienstregelingen contacteer ‘De Lijn’ en onthoud dat de bushalte ‘Meise: Nationale Plantentuin’ tussen de haltes ‘Meise: Boechtstraat’ en ‘Strombeek-Bever: Drijpikkel’ ligt.

Vanuit Willebroek, Tisselt, Ramsdonk, Kapelle-op-den-Bos (vb. station), Nieuwenrode of St-Brixius-Rode

De buslijn 260 (Puurs-Willebroek-Brussel) brengt je tot de halte ‘Meise: Private Dreef’. Deze halte is facultatief, vraag daarom steeds aan de chauffeur te stoppen. Let wel op: de dichtsbijzijnde ingang van de Plantentuin ligt op ongeveer 1 km van deze halte. Daarvoor moet je d.m.v. een voetgangersbrug de A12 autoweg over. Voor dienstregelingen contacteer ‘De Lijn’ en onthoud dat de bushalte ‘Meise: Private Dreef’ tussen de haltes ‘Meise: Dreef’ en ‘Meise: Potaarde’ ligt.

Hoe geraak ik er met de wagen?

Stel de GPS in op ‘Nationale Plantentuin van België’, Nieuwelaan 38, 1860 Meise of op de coördinaten N 50° 55’ 32.8″, O 4° 19’ 59.1″.

Wonderweekend is te bereiken vanop de Brusselse Grote Ring (R0), afrit 7a naar de A12 Brussel-Boom-Antwerpen richting Willebroek. Ongeveer 2 km van de Grote Ring neem je afrit 3 Meise. Volg daarna de wegwijzers richting ‘Meise’ en ‘Nat. Plantentuin’.

Vanuit het centrum van Brussel neem je aan het kruispunt met de Romeinse Steenweg (ongeveer 1 km ten noorden van het Atomium) de Bouchoutlaan richting ‘Meise’ en ‘Nat. Plantentuin’.

Indien je vanuit Antwerpen komt, neem dan de A12 Antwerpen-Boom-Brussel, afrit 3 Meise en volg richting ‘Nat. Plantentuin’. Neem dus niet de autostrade E19 Antwerpen-Mechelen-Brussel!

Wat neem ik zoal mee?

Alles wat je mee neemt zal je zelf moeten dragen. Beeld je in dat je gaat kamperen, maar dat je zelf geen tent moet meenemen en dat je zelf niet moet koken. Beeld je ook in dat het maar voor 1 nacht is. Dan kom je ongeveer tot dit lijstje:

  • Een bedje, luchtmatras of matje om op te slapen (je tent is 1,50 x 2,20 m.), tenzij je een WonderTipi Deluxe besteld hebt, dan is dat niet nodig.
  • Een slaapzak
  • Een zaklamp (het kan erg donker zijn in de Plantentuin)
  • Slaap- en wasgerief
  • Muggenmelk
  • Je zwembroek of badpak (als je wil zwemmen in een romantische serre)
  • Regenkledij, je weet maar nooit ;-)
  • En niet helemaal onbelangrijk… je Wonder- of DagPassen en Vouchers (!)

Mag ik een eigen tent meenemen?

Je mag je eigen tent meenemen, maar aangezien het maar om 1 overnachting gaat, raden we dit niet echt aan. Er zal achteraan de Kamping van Karton een zone voorzien worden voor eigen tenten, maar weet dat we niet alle voorzieningen kunnen bieden van een ‘normale’ camping. Zo zal er wel elektriciteit zijn, maar eerder gecentraliseerd op 1 inprikpunt. Weet ook dat in de Plantentuin in geen geval gekookt of eten opgewarmd mag worden. Hou daar dus best rekening mee.

Slapen in een kartonnen tent? Hoe groot is zo’n tent? En wat als het regent?

Een kartonnen tent? Klinkt super leuk, maar ‘t roept ook wel wat vragen op, zeker als je met de hele familie in zo’n tent gaat overnachten.
​​
Hoe groot is zo’n tent?
Je kartonnen tent meet 2m20 op 1m50. Op de afbeelding krijg je nog enkele details. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Met hoeveel kan je in zo‘n tent?
Een kartonnen tent is groot genoeg voor 2 personen, en natuurlijk is er nog plaats voor je spullen.

Wat als het regent?
De kans is klein, want op wonderweekend regent het namelijk nooit ;-) Maar stél dat het toch regent: dankzij de hoogwaardige kartonsoort die gebruikt wordt, is je tent bestand tegen de regen. De tent houdt het makkelijk 3 dagen uit bij continue regenval!

Mag ik mijn tent versieren?
Oh ja!! Graag zelfs! Bij aankomst op de Kamping van Karton krijg je trouwens van ons al wat verfspullen om je tent te beschilderen. Maar hou je vooral niet tegen om zelf slingers, stickers en andere versierspullen mee te nemen.

Kan ik mijn tent na wonderweekend mee naar huis nemen?
De tent is van jou, maar hij is ook erg groot. Zelfs met een standaard bagagedrager op je dak is het niet mogelijk de tent te vervoeren. Je hebt dus al een cammionnette of een aanhangwagen nodig om de tent mee naar huis te nemen. Maar… het mag dus zeker!

Wat als we met een oneven aantal personen komen?

Per 2 personen krijg je 1 kartonnen tent. Maar wat als je met 3 of 5 of 7 naar wonderweekend komt?

Een kartonnen tent is 1m50 breed, net ietsje groter dan een twijfelaar dus :) Wij denken dat ‘t nipt is om er met 3 in te slapen, dus stellen we altijd deze alternatieven voor:

1. Je kan gerust je eigen tent meenemen

2. Hoor nog eens rond of je toch nog een vriendje/vriendinnetje/neefje/nichtje kan meenemen, zodat elke tent optimaal bezet is. WonderPassen bijbestellen kan nadien altijd.

3. Bestel een extra Tipi-tent. We hebben er voor 4, 6 of 8 personen.

Kunnen verschillende gezinnen naast elkaar liggen?

Kom je met een ander bevriend gezin naar wonderweekend, dan wil je graag naast elkaar liggen. En dat kan. Spreek onderling af dat de eerste die aankomt, meteen voldoende tenten reserveert voor alle gezinnen samen, door deze alvast te markeren of in elke tent wat spullen te leggen.

Neem je een eigen tent mee, en slaapt een ander gezin enkel in Kartonnen Tenten, dan kunnen we dit niet garanderen, omdat de zone voor eigen tenten wel grenst aan de Kamping van Karton, maar er geen Kartonnen Tenten naar die zone mogen verplaatst worden.

Wat met sanitair?

Toiletten en douches zullen natuurlijk voldoende aanwezig zijn. Bovendien zijn ze niet van karton! Wonderweekendvoorziet voldoende douches zodat iedereen zich ‘s ochtends en/of ‘s avonds kan wassen en z’n tandjes kan poetsen.

Wat kunnen we eten?

Elk jaar zijn er verschillende eet-opties mogelijk. We beginnen eet-opties te verkopen vanaf het voorjaar. We doen ons best om voor ieder wat wils te voorzien: voor elk budget en voor elke goesting :-)

Het Restaurant Zonder Bestek – onze klassieker – zal ook in 2020 van de partij zijn. Voor de andere opties is ‘t dus nog even wachten.

Natuurlijk word je – als ticketkoper – op de hoogte gehouden van het moment waarop we beginnen verkopen.

Wat gebeurt er na het avondeten?

Als de avond valt, is het om 20:30 verzamelen voor onze magische avondshow. De voorstelling start om 20:30 en duurt een half uur.

Na de voorstelling eindigt wonderweekend voor de mensen met een dagpas, en voor de anderen start vanop die plek de Wondertocht. We stippelen een korte wandeling uit van ongeveer een kwartiertje en een iets langere tocht van ongeveer een half uur. Iedereen komt uiteindelijk aan bij het kampvuur-veld.

Daar staan de vuren al te branden en kies je zelf een vuur uit. Misschien lust je wel een marshmallow aan een spiesje of komt een Troubadour jouw favoriete liedje spelen. Geniet ervan! En slaap zacht!

Hoe verloopt de ochtend?

Heb je een wonderpas? Dan voorzien wij een kartonnen tent en ontbijt natuurlijk!

Zijn de kleinsten erg vroeg wakker, dan is er eerst en vooral gratis koffie vanaf 6u.

Ontbijten kan vanaf 07:30 tot 10:00. Na het ontbijt heeft iedereen rustig de tijd om in te pakken. Gezien we de tenten recycleren (dit jaar zijn onze vuilnisbakken gemaakt van de tenten van vorig jaar), vragen we je om je kartonnen tent op te ruimen, wie weet win je er nog een volledig wonderweekend mee voor volgend jaar!

We vragen je vriendelijk om tegen 12u. de Plantentuin te verlaten zodat de nieuwe groep bezoekers aan hun wonderweekend kan beginnen.

Terug thuis? Opletten voor beestjes!

Er wonen naar schatting een 11-tal reeën in de Plantentuin. Wij hebben er de afgelopen dagen een paar kunnen spotten, vooral erg vroeg ‘s morgens… hou je ogen goed open! Maar… er zijn ook heel wat andere beestjes waar je best even voor oplet: teken bijvoorbeeld. Na je WonderWeekend best dus even goed controleren of je geen extra beestje hebt meegenomen.

Wij kunnen niet meer komen. Worden onze tickets terugbetaald?

WonderPassen of Vouchers kunnen niet geannuleerd of terugbetaald worden.

Op dit moment, in volle voorbereiding voor WonderWeekend, zijn alle kosten al gemaakt: de tenten en al het eten zijn besteld, de huur van de Plantentuin is bepaald, alle activiteiten en materiaal voor de praktische organisatie… Het spijt ons, maar om die reden is het niet mogelijk om een annulatie terug te betalen.

Je kan de tickets wel aanbieden op bvb TicketSwap of aan vrienden doorverkopen.

En dan nog dit: “Smile! Je wordt misschien gefilmd!” :-)

Tijdens wonderweekend zullen er verschillende partijen gebruik maken van film- en fotoregistratie. Je zorgt er dus best voor dat je permanent voorzien bent van je beste glimlach. Door het festival te betreden, geef je automatisch toestemming voor registratie en gebruik van de media door wonderweekend en haar mediapartners en accepteer je de voorwaarden.