Kunnen we met het openbaar vervoer komen?

Uiteraard! Die eekhoorn van hierboven zal je dankbaar zijn.

Vanuit Brussel kan dat via het treinstation Brussel Noord, Bockstael of Metrostation Koning Boudewijn lijn 6:
De aanbevolen diensten zijn de lijnen 250 (Brussel-Impde-Londerzeel-Liezele-Puurs) en 251 (Brussel-Steenhuffel-Londerzeel-Malderen-Puurs). De bushalte ‘Meise: Nationale Plantentuin’ is facultatief, vergeet dus niet aan de chauffeur te vragen om te stoppen. De halte ‘Meise: Nationale Plantentuin’ ligt tussen de haltes ‘Strombeek-Bever: Drijpikkel’ en ‘Meise: Boechtstraat’. Voor dienstregelingen je contacteer De Lijn.

Een andere mogelijkheid zijn de lijnen 260 (Brussel-Nieuwenrode-Willebroek-Puurs) en 233 (Brussel-Humbeek). De bushalte ‘Meise: Private Dreef’ is facultatief, vergeet dus niet aan de chauffeur te vragen om te stoppen. De bushalte ‘Meise: Private Dreef’ ligt tussen de haltes ‘Meise: Potaarde’ en ‘Meise: Dreef’. Opgepast: de ingang van de Plantentuin ligt op ongeveer 1 km van deze halte. Je moet via de voetgangersbrug de A12 oversteken. Voor dienstregelingen je contacteer De Lijn.

Vanuit Zaventem (Station Nationale Luchthaven of Station Zaventem) of Vilvoorde ( Station Grimbergen of Station Merchtem):
De aanbevolen dienst is lijn 821 (Zaventem-Vilvoorde-Grimbergen-Merchtem). De bushalte ‘Meise: Boechtstraat’ is facultatief, vergeet dus niet aan de chauffeur te vragen om te stoppen. Let wel op: de dichtstbijzijnde ingang van de Plantentuin is ingang B (Meise dorp) en niet de hoofdingang (ongeveer 1 km verderop). Je moet aan de hoofdingang zijn. Je kan ook lijn 820 (Zaventem-Vilvoorde-Jette AZ-VUB-Dilbeek) nemen, die maakt een verbinding met het Station van Vilvoorde, waar je kan overstappen op lijn 821 om in de Plantentuin te geraken.

Vanuit Puurs (Station Londerzeel of Station Wolvertem):
De aanbevolen diensten zijn de lijnen 250 (Puurs-Liezele-Londerzeel-Impde-Brussel) en 251 (Puurs-Malderen-Londerzeel-Steenhuffel-Brussel). De bushalte ‘Meise: Nationale Plantentuin’ bij de hoofdingang van de Plantentuin is facultatief, vergeet dus niet aan de chauffeur te vragen om te stoppen. De bushalte ‘Meise: Nationale Plantentuin’ ligt tussen de haltes ‘Meise: Boechtstraat’ en ‘Strombeek-Bever: Drijpikkel’. Voor dienstregelingen je contacteer De Lijn.

Vanuit Willebroek, Tisselt, Ramsdonk, Kapelle-op-den-Bos: (Station Nieuwenrode of St-Brixius-Rode):
De buslijn 260 (Puurs-Willebroek-Brussel) brengt je tot de halte ‘Meise: Private Dreef’. Deze halte is facultatief, vergeet dus niet aan de chauffeur te vragen om te stoppen. De bushalte ‘Meise: Private Dreef’ ligt tussen de haltes ‘Meise: Dreef’ en ‘Meise: Potaarde’.
Opgepast: de ingang van de Plantentuin ligt op ongeveer 1 km van deze halte. Je moet via de voetgangersbrug de A12 oversteken. Voor dienstregelingen je contacteer De Lijn.