Slapen in een kartonnen tent? Is dat niet alleen op papier een goed plan?

We snappen het. De eerste keer dat wij in een kartonnen tent gingen slapen, hadden we ook wel wat vragen. Deze bijvoorbeeld:

Hoe groot is zo’n tent?
Je kartonnen tent meet 2,2 m x 1,5 m. Op de afbeelding zie je wat meer details. Klik erop om ze te vergroten.

Met hoeveel kan je in zo’n tent?
De tenten zijn groot genoeg voor twee personen. En dan is er natuurlijk nog plek voor je spullen. Een konijn of drie kan er zeker ook nog bij.

Maar wat als het regent?
Er wordt heel het jaar geofferd aan de weergoden om dat weekend stralend weer te hebben. Maar stel dat het toch regent, dan is dat nog geen probleem. Je tent is gemaakt van een hoogwaardige kartonsoort en kan wel tegen een regenstootje. Ze houdt gemakkelijk stand bij drie dagen kletsende regen. En vermits je maar één nacht komt, hoef je je dus geen zorgen te maken.

Mag ik mijn tent versieren?
Mogen? Mogen? Moeten, ja! Nee, grapje, niks moet op wonderweekend. Maar we hebben heel graag dat je je tent versierd. Bij jullie aankomst op de Kamping van Karton krijg je van ons zelfs verfspullen om te tent te schilderen. En hou jullie vooral niet in om dingen van thuis mee te brengen. Dé reden om twee keer per jaar de kerstversiering uit de kelder te halen bijvoorbeeld.

Maar we onze tent zo mooi versieren? Mogen we ze dan ook meenemen erna?
Natuurlijk! De tent is helemaal van jullie. Maar ook wel gigantisch groot. Zelfs met een standaard bagagedrager op het dak is het niet mogelijk om ze te vervoeren. Je hebt dus al een camionette of aanhangwagen nodig. Maar wij hebben al straffe dingen gezien.