Wonderwát?

Wonderweekend! Een feeëriek festival midden in de natuur voor heel het gezin. Je valt er samen in een wonderland van theater, dans, muziek, activiteiten waar je nog nooit aan dacht en belevenissen die nog lang geen naam hebben. ‘s Avonds sluit je af met een avondshow en een wonderlijke tocht door het donkere bos die eindigt op een kampvurenveld waar je jouw marshmallowbak- en goochelkunsten kan bijschaven. Erna duik je samen een kartonnen tent in op de Kamping van Karton. ‘s Morgens nog een stevig ontbijt en erna naar huis met vuil tot achter jullie oren en een rugzak vol onvergetelijke herinneringen. Kom dat zien, proeven en beleven!

Snuffel hier eens aan de foto’s van vorig jaar!

Wanneer?

Zet vrijdag 18 augustus en zaterdag 19 augustus 2023 al met zeesterren, glitters en kikkerstickers in de agenda want dan kunnen jullie samen voor de vijfde keer naar het zaligste gezinsfestival van het land: wonderweekend!

Ook dit jaar landt wonderweekend tussen de feeërieke planten van de Plantentuin Meise. Ook dit jaar hebben we een thema. Dit jaar dalen we met z’n allen af naar de bodem van de zee voor het Wonderwaterland, dus steek je snorkel alvast in je rugzak

watgaanwedoenwatgaanwedoen?

Dit jaar staat wonderweekend volledig in het thema van het Wonderwaterland. Laat je onderdompelen in een wonderwaterwereld vol spetterende activiteiten. Natuurlijk behouden we enkele klassiekers zoals het-blote-voeten-pad en het Restaurant Zonder Bestek. Benieuwd met wat we je nog allemaal zullen overspoelen? Check het hier!

Een wonderlijke dag in de Plantentuin Meise

Er staat weer vanalles gebeuren wat anders niet kan, mag of waar je gewoon zelf nog nooit aan gedacht had. Misschien nemen jullie wel een bad bovenin een boom, leer je eekhoorns spreken, bouw je een mestballenknikkerbaan of schiet je écht met bananen? Zoals elk jaar zijn er enkele klassiekers die terugkomen. Die zie je hieronder.

het strand zonder zand

Strandstoelen, parasols, lekkere drankjes en wat muziek… Meer heb je niet nodig om je op een strand te wanen, met dat verschil dat we voor de gelegenheid het zand vervangen hadden door heerlijk mals groen gras.

het verwonder-je-voeten-pad

Je handen gaan jaloers zijn want alle aandacht gaat hier naar je voeten! Laat ze uit hun kamertje van schoenen of sandalen en wandel op blote voeten door modder, mos, stenen, boomschors, lava, kokosnoten en veel meer. Een reis rond de wereld voor je voeten! Als je goed luistert hoor je waarschijnlijk je tenen gibberen van plezier.

wonderboekenfestival

Na je voeten is je hoofd aan de beurt. Geen betere plek om je hoofd te verwennen als op het wonderboekenfestival. In een tent uit 1001 staat een bibliotheek met 1001 boeken. We ontvangen er de beste kinderboekenauteurs en illustratoren en je kan er natuurlijk ook aan elkaar voorlezen tot in de vroege uurtjes. Maar da’s nog niet alles: elk jaar komen er op wonderweekend boeken tot leven! Kom langs en spring in een boek.

het restaurant-zonder-bestek

In dit intergalactisch bekende restaurant mag je ALLES vragen. Behalve bestek. En we maken voor niks of niemand een uitzondering. Ook niet voor mama’s met stralend witte kleedjes. Eet met je handen, tanden, voeten en knieën maar durf zelf geen bestek boven te halen want anders… doe je de imaginaire afwas. En wij bepalen hoe hoog die is!

de magische avondshow

Net als je dacht dat je alles gezien had, begint onze magische avondshow. Breng gerust een paar extra ogen mee, je gaat ze nodig hebben!

voor onze overnachters

Als je een overnachting bestelt, is de avondshow nog niet het einde van je wonderdag. Ontdek hieronder wat je nog zal beleven!

versier je tent op de kamping van karton

Op wonderweekend slaap je midden in de mooiste tuin van het land in een kartonnen tentje op de Kamping van Karton. Maar wil je Koning van de Kamping van Karton worden? Dan moet je dat kartonnen tentje ook versieren! Je krijgt van ons verf maar breng gerust van thuis toeters, bellen, zeewier en libellen mee om het mooiste tentje ooit te maken!

een feeërieke wondertocht door het donkere bos

Hans, Grietje, Klein Duimpje, Roodkapje… elk sprookje wandelt door een donker, mysterieus bos. En jullie dus ook. Want als de avond valt, wandelen jullie door een magisch stukje van de Plantentuin waar er achter elke boom iets anders te ontdekken is. Een lichtgevende kwallendans, spiegelvosjes en opera zingende boskabouters. Alles kan op onze wondertocht. Als jij durft!

marshmallows, een troubadour en een goochelaar bij ‘t kampvuur

Het kan gewoon niet op. Op het einde van de wondertocht kom je aan ons kampvurenveld. Daar kies je zelf een kampvuur en oefen je je marshmallowbak- en goochelkunsten. Want een goochelaar komt jou zijn strafste kunstjes leren. Je gaat beginnen zingen van geluk. En dat komt goed uit want onze troubadour schuift ook nog eens bij aan je kampvuur. Hij kent meer liedjes dan een jukebox, al wat jij moet doen is aanvragen en meebrullen.

ontbijten aan de langste ontbijttafel ooit!

Met de lekkerste koffiekoeken ooit. We sluiten af met een ontbijt met alles erop, eraan en eronder! Een koninklijk ontbijt met zicht op het kasteel om nog zalig na te praten over alles wat je de dag ervoor gezien en beleefd hebt.

Wonderweekend
[]