NIEUW
28/7/2023

Een beestig avontuur met Kriebeldiertjes!

Wonderweekendfans,  

Hebben de spinnen in jullie huis ook troetelnamen? Spotten jullie élke mier wanneer jullie samen gaan wandelen? Of zijn jullie als bijtjes in de weer om hele insectenappartementen te bouwen? Goed nieuws! Er staan heel wat kriebeldiertjes met al hun pootjes te trappelen om jullie te ontmoeten op ons Woeste Woudfeest.

De Sprinkhaankoning

Hoog bezoek. Letterlijk dan, want deze sprinkhaan torent hoog boven iedereen uit. Er zijn zelfs bomen in Plantentuin Meise die naar hem opkijken. Als beestig feestje om de dag mee af te sluiten komt er een sprinkhaan op bezoek van maar liefst 3 ton. 

Mestbalpetanque

Mestkevers love mestballen. Zo simpel is het. En wij ook! Om te laten zien hoe veelzijdig een mestbal wel is, gaan we er petanque mee spelen. Rol je eigen mestpetanquebal en speel mestbalpetanque!

De Gigantinsecten

Al ooit een kever van echt héél dichtbij gezien? Of een lieveheersbeestje? Dat is niet nodig want je gaat ze hier gigantisch groot zien! Deze insecten wil je niet in je oog krijgen op de fiets. Gelukkig zijn ze goed getraind!

Motmaniakken

Wanneer wij gaan slapen, komen anderen pas uit hun bed. Nachtvlinders zijn nachtbrakers en wij gaan de aanwezigen op hun feestje tellen tot in de vroege uurtjes dankzij de nachtvlinderteller van kunstenaar Koen Vanmechelen. ‘s Morgens kan je met onze gids kijken welke soorten er gevangen zijn.

De Vuurvliegtocht

Volg de rest van de vuurvliegjes het donkere bos in als je durft. Ontdek lichtgevende creaties tussen eeuwenoude eiken en lichtgevende dieren onder mysterieuze varens. Misschien ontdek je wel waar vuurvliegjes naartoe vliegen!

Lievesmeerbeestjes

Je insmeren tegen de zon, dat is wel lief van deze Lievesmeerbeestjes. En het wordt nog liever omdat ze je ook nog eens een lief complimentje aansmeren! Kom je laten beschermen én verwennen!

Je ding nog niet gezien? We hebben nog een hele boel andere beestige activiteiten! Ontdek ze hier.

Of bekijk all onze themas voor onze..

Creatieve duizendpoten
Muzikale mussen
Natuurlovers
Avontuurlijke sprinkhanen
Boekenoorwormen
Modderzwijntjes
Actieve eekhoorns 

Niks missen van Het Woeste Woudfeest? Bestel dan nu tickets voor wonderweekend 2023!

We kunnen niet wachten om jullie te ontmoeten!

Team Wonderweekend.