NIEUW
28/7/2023

Een natuurliefhebbersparadijs met Onze Natuur!

Aan alle natuurliefhebbers.

Fans van Wonderweekend en Onze Natuur,

Zit je liever buiten dan binnen? Ken je elke kever in de buurt bij zijn voornaam? En heb je meer wilde dierenvrienden dan de doorsnee Disneyprinses? Dan is ons Woeste Woudfeest op je lijf geschreven want we gaan dit jaar het bos in met Onze Natuur. 

De Kletsnatte Cinema

In België durft het al eens regenen. Daarom kan je de fantastische documentaire Onze Natuur dit jaar op wonderweekend kijken ... in de gietende regen. Of het nu echt regent of niet. Een verfrissende vertoning onder een idyllische buitendouche.

Roofvogelpartyflight

Alle muizen, mollen en konijnen aan de kant want de stoerste vogels van het land laten zien hoe je een feestje bouwt in de lucht tijdens onze indrukwekkende Roofvogelpartyflight. Als je nog nooit een roofvogel van dichtbij gezien hebt, ben je er maar beter als de kippen bij. 

Motmaniakken

Wanneer wij gaan slapen, komen anderen pas uit hun bed. Nachtvlinders zijn nachtbrakers en wij gaan de aanwezigen op hun feestje tellen tot in de vroege uurtjes dankzij de nachtvlinderteller van kunstenaar Koen Vanmechelen. ‘s Morgens kan je met onze gids kijken welke soorten er gevangen zijn.

Specht-architecten

Er vliegen heel wat rare vogels rond in ons land. Onze favoriet: de specht. En da’s niet alleen onze favoriet want een specht maakt gaten in bomen die voor heel wat dieren de ideale thuis worden. De architecten van het bos dus. Ben jij een goede specht-architect? Kom langs, zet de spechthelm op en ontwerp met je hoofd het ideale huis op een boom voor een muis, een uil of een eekhoorn. 

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, gaat wonderweekend zoals elk jaar door in de mooiste tuin van het land: Plantentuin Meise. Vol mysterieuze varens, eeuwenoude bomen en een prachtige krekelconcert om de dag mee af te sluiten.


En dan zijn we nog niet uitgevlogen over onze programmatie, ontdek al onze themas van dit jaar voor al onze..

Creatieve duizendpoten
Muzikale mussen
Avontuurlijke sprinkhanen
Boekenoorwormen
Modderzwijntjes
Actieve eekhoorns 

Overtuigd? Bestel dan snel hier je tickets.

Tot op het Woeste Woudfeest!

Team Wonderweekend. 

PS: Weten wat er nog te beleven valt in ons groen decor? Ontdek de rest van de programmatie hier.