NIEUW
28/7/2023

Een trilogie van avonturen voor Boekenoorwormen!

Wonderboekenbewonderaars,

We weten dat jullie liever met jullie hoofd in een boek zitten dan in de wolken. En dat jullie liever letters eten als ontbijt dan eitjes. Tenzij het omeletters zijn misschien. Ha! In elk geval: goed nieuws, want boekenfans kunnen dit jaar op ons Woeste Woudfeest trilogie-dik hun hart ophalen.

Wonderboekentent Live

Mooie liedjes duren niet lang, maar mooie boeken gelukkig wel. Daarom zijn jullie dag en nacht welkom in onze Wonderboekentent. Lees samen de mooiste verhalen in stilte, vertel ze aan elkaar met toeters en bellen of laat je verwonderen door auteurs en illustratoren die zelf hun boeken komen voorstellen.

Dit jaar komen onder andere Mathilda Masters, Elvis Peeters, Yoeri Slegers, Julie Vangeel en Lynn Pinsart hun nieuwste verhalen uit de boeken doen. 

Levende wonderboeken

Er zijn ook een paar beestige wonderboeken die we dit jaar tot leven brengen zodat je er van kop tot teen in kan duiken:

De lange weg van slak

In het wonderboek ‘De lange weg van slak’ gaat slak altijd veilig rechtdoor. Maar soms moet je van je vaste pad durven gaan om de wereld te verkennen. Daarom brengen we dit wonderboek tot leven door de gevel van huisjesslakken met kleurrijke mini graffiti te versieren. Best wel stoer voor een saaie huisjesslak.   

Heel Keverburg Kookt

Mestkevers love mestballen. Zo simpel is het. In het wonderboek ‘Heel Keverburg Kookt’ serveren de mestkevers voor het zoveelste jaar op rij hun favoriete gerecht tijdens de grote kookwedstrijd van Keverburg. Broodje mestbal gaan wij niet maken. Maar om te laten zien hoe veelzijdig een mestbal wel is, gaan we er wel petanque mee spelen. Rol je eigen mestpetanquebal en speel mestbalpetanque!

Kijk dan toch!

We zeggen het zo vaak, maar doen het zo weinig: rondkijken en zien welke mooie dingen er rondom ons gebeuren in de natuur. In het wonderboek 'Kijk dan toch!’ heeft slak heeft dat maar al te goed begrepen. Pad... wat minder. Maar ze gidsen je allebei rond in hun eigen stijl. Zet de koptelefoon op, switch van de ene enthousiaste gids naar iets minder enthousiaste gids en kijk dan vooral toch! 

Onze Natuur Vogelgids

Er vliegen heel wat rare vogels rond in ons land. En ze landen allemaal samen in het wonderboek ‘Vogels’ van Onze Natuur. Wij kozen er onze favoriet uit: de specht. En dat is niet alleen onze favoriet, want een specht maakt gaten in bomen die voor heel wat dieren de ideale thuis worden. De architecten van het bos dus eigenlijk. Ben jij een goede specht-architect? Zet de helm op en ontwerp met je hoofd het ideale huis op een boom voor een muis, een uil of een eekhoorn. 

Heel wat spek voor jullie leesbek dus. Maar er zijn nog veel andere dingen te beleven. Ontdek ze hier.

En zijn we nog niet uitgelezen over onze programmatie? Ondek al onze thema's voor :

Creatieve duizendpoten
Muzikale mussen
Natuurlovers
Avontuurlijke sprinkhanen
Modderzwijntjes
Actieve eekhoorns 

Niks missen van Het Woeste Woudfeest? Bestel dan nu je tickets!

Hopelijk tot in Plantentuin Meise,

Team Wonderweekend.