programma

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus kan je met het hele gezin voor de vijfde keer naar wonderweekend, het mooiste gezinsfestival in de Plantentuin Meise.

Je tuimelt er overdag van de ene verwondering in de andere, rijdt met gekke fietsen, eet in het Restaurant Zonder Bestek en laat je meeslepen door een adembenemende avondshow. Dat alles in de mooiste tuin van het land!

Je kan een dagje naar wonderweekend met een dagpas, wie wil blijven overnachten kan een wonderpas bestellen en blijft dan slapen in een kartonnen tent!

Welkom op wonderweekend!

Wat valt er allemaal te beleven?

Op wonderweekend ontdek je verwonderlijke activiteiten waar je met het hele gezin van kan genieten. In het voorjaar van 2020 kondigen we de gedetailleerde programmatie aan, kijk alvast naar onze aftermovie van 2019 voor een voorsmaakje!

EEN WONDERLIJKE DAG IN de PLANTENTUIN MEISE

Tijdens wonderweekend laat je je met de hele familie verwonderen in de mooiste tuin van het land: Plantentuin Meise. Vorig jaar kreeg je van Koning Achterstevoren de ‘WonderGroet’ aangeleerd. Wie zal jou dit jaar verwelkomen?

Het strand zonder zand

Strandstoelen, parasols, lekkere drankjes en wat muziek… Meer heb je niet nodig om je op een strand te wanen, met dat verschil dat we voor de gelegenheid het zand vervangen hadden door heerlijk mals groen gras.

Het verwonder-je-voeten-pad

Schoenen uit! Wandel op je blote voeten door 1 km. modder, water, mos, boomschors, steentjes, zand, bamboe, lava, kiezel, stro, kokosnoten, denappels, klimop, bladeren, gras, noten… Het ‘verwonder-je-voeten-pad’ is een uniek parkoers door de natuur!

Het Wonderboekenfestival

Op het Wonderboekenfestival komen boeken tot leven! In de WonderBoekenTent, centraal op het grote plein van wonderweekend, ontvangen we de beste auteurs. En je vindt er een bibliotheek met de mooiste kinderboeken.
Ook komend jaar zullen we opnieuw geweldige kinderboeken selecteren die we op een unieke manier tot leven brengen.

Het Restaurant-Zonder-Bestek

Op wonderweekend mag je voor één keer alles met je handen eten. Niet omdat we minder afwas willen, wel omdat het gewoon geweldig leuk is. En oh ja, we maken geen uitzondering voor volwassenen, of wat had je gedacht ;-)

Een magische avondshow

We sluiten de avond af met een magische avondshow.  De avondshow maken we een paar weken voor wonderweekend pas bekend.  Wat we nu al zeker weten is dat er kippenvel bij zal zijn :-)

Voor onze overnachters

Wie een Wonderpas heeft besteld, blijft ook slapen op wonderweekend en geniet van een aantal extra’s:

Versier je tent op de Kamping van Karton

Ze zien er sowieso al geweldig uit, maar je kan ze op wonderweekend ook nog eens helemaal zelf versieren: op onze Kamping van Karton slaap je per 2 in een kartonnen tent. Kies er eentje uit, en maak er een kunstwerk van!

Een feeërieke wondertocht als de avond valt

Ben je er klaar voor? Neem je lampionnetje en ga samen op een Wonderlijke tocht langs de meest mysterieuze plaatsjes van de Plantentuin waar zelfs sommige mollen niet durven komen. Je schaduw danst vrolijk mee op de bomen. Een tocht waar je de rest van de nacht van zal dromen.

Marshmallows, een troubadour en een goochelaar bij ‘t kampvuur

En dan valt de nacht. Op de Kamping van Karton gaan de kampvuren aan. Een marshmallow aan een spiesje. Zelf gebakken! En misschien schuift er nog een troubadour aan om de dag plechtig af te ronden.

Ontbijten aan de langste ontbijttafel ooit

De volgende ochtend ontbijten we allemaal samen op wat misschien wel de langste ontbijttafel ooit is. Met een buffet om duimen en vingers bij af te likken. Goeiemorgen!

mede mogelijk gemaakt door