Koop Tickets

Activiteiten

Laat je verrassen door een buitengewoon programma mer meer dan 30 artiesten en 50  activiteiten die je zullen betoveren. Mis deze unieke ervaring niet! (Plan je activiteiten hier)

Wonder weekend 2023

Sprinkhaankoning

Hoog bezoek. Letterlijk dan, want deze sprinkhaan torent hoog boven iedereen uit. Er zijn zelfs bomen die naar hem opkijken. Een beestig feestje om de dag mee af te sluiten.

Brico Bever Rave

Kom timmeren, zagen, kloppen en bouwen bij de bevers. Voor één keer niet aan een stevige beverdam maar wel aan hét vetste feestje van de dag, want de bevers hebben een echte rave gepland! Overdag maak je je feestoutfit en om 18 uur kom je terug voor de Bever Rave. Beverboenkeuuuuuuuh!

Wonder weekend 2023
Wonder weekend 2022Wonder weekend 2023

De Gebroeders Rock

Steenhard zijn ze, De Gebroeders Rock. Vanbuiten toch, want vanbinnen zijn ze zo zacht als het achterste van een pasgeboren lammetje. Al ooit eens met een steen geknuffeld? Doen! Echt keitof.

Wonder weekend 2022Wonder weekend 2023

Jan Van Eik

Jan Van Eik is een boom van een vent! Soms heeft hij wel wat last van eekhoorntjes op plekken waar hij zelf niet aankan. Dus krab onder zijn takken of blaas eens achter zijn blaadjes en zet samen met hem de bloemetjes buiten.

Freaky Fietsen

We dagen jullie uit om dubbel van het lachen recht op deze zalige fietsen te blijven zitten. (Ontdek nog meer activiteiten voor onze actieve eekhoorns)

Wonder weekend 2023
Wonder weekend 2022Wonder weekend 2023

Specht-architect

Er vliegen heel wat rare vogels rond in ons land. En ze landen allemaal samen in het wonderboek ‘vogels’ van Onze Natuur. Wij kozen er onze favoriet uit: de specht. En da’s niet alleen onze favoriet want een specht maakt gaten in bomen die voor heel wat dieren de ideale thuis worden. De architecten van het bos dus. Ben jij een goede specht-architect? Zet de helm op en ontwerp met je hoofd het ideale huis op een boom voor een muis, een uil of een eekhoorn.

Wonder weekend 2023

Gigantisecten

Al ooit een kever van héél dichtbij gezien? Of een lieveheersbeestje? Dat is niet nodig want je gaat ze hier gigantisch groot zien! Deze insecten wil je niet in je oog krijgen op de fiets. Gelukkig zijn ze goed getraind!

(Ontdek meer activiteiten voor onze avontuurlijke spinkhanen)

Flapuitbos

Ontmoet de pientere vogels in het Flapuitbos! Stel ze gekke vragen, vertel mopjes of fluit een liedje. Ze hebben altijd een antwoord klaar. Durf jij het aan?

Wonder weekend 2023
Wonder weekend 2022Wonder weekend 2023

Slakkenhuisjesgevelgraffiti

In het wonderboek ‘de lange weg van slak’ gaat een slak altijd veilig rechtdoor. Maar soms moet je van je vaste pad durven gaan om de wereld te verkennen. Daarom brengen we dit wonderboek tot leven door de gevel van huisjesslakken met kleurrijke mini graffiti te versieren. Best wel stoer voor een huisjesslak.

(Ontdek meer activiteiten voor onze creatieve duizendpoten)

Wonder weekend 2022Wonder weekend 2023

Roofvogelpartyflight

Alle muizen, mollen en konijnen aan de kant want de strafste, stoerste vogels van het land laten zien hoe je een feestje bouwt in de lucht tijdens deze indrukwekkende Roofvogelpartyflight.

(Ontdek meer activiteiten voor onze Natuurlovers)

Rock ‘n Roll party

Steenstapels maken rocks! Dankzij AS Adventure word je een echte kei in stenen balanceren! En zodra je een stapel stenen op elkaar gezet hebt, kan je zelf als een steen het kasteel af rock ‘n rollen. Als je tenminste durft.

(Ontdek meer activiteiten voor onze actieve eekhoorns)

Wonder weekend 2023
Wonder weekend 2022Wonder weekend 2023

De BelOrta vogelzangacademie

Zing jij als een koolmeesje? Of als een mus? Of als een lijster of een merel? Hier zingt elke vogel hoe hij gebekt is. Al is dat bij sommige vogels iets beter dan bij anderen. Gelukkig ga je van rood fruit beter fluiten. Ontdek het zelf maar!

Wonder weekend 2023

De Romantische Vogelwals

Als twee vogels verliefd zijn, doen ze een prachtige dans om hun liefde voor elkaar te uiten. Kom kijken naar een romantische vogelwals tegen de muur van het kasteel en voel je eigen hartje fladderen. (ontdek meer activiteiten voor onze muzikale mussen)

Motmaniakken

Wanneer wij gaan slapen, komen anderen pas uit hun bed. Nachtvlinders zijn nachtbrakers en wij gaan de aanwezigen op hun feestje tellen tot in de vroege uurtjes dankzij de nachtvlinderteller van Koen Vanmechelen.

Wonder weekend 2023
Wonder weekend 2022Wonder weekend 2023

Brico Bever Rave

Kom timmeren, zagen, kloppen en bouwen bij de bevers. Voor één keer niet aan een stevige beverdam maar wel aan hét vetste feestje van de dag, want de bevers hebben een echte rave gepland! Overdag maak je je feestoutfit en om 18 uur kom je terug voor de Bever Rave. Beverboenkeuuuuuuuh

Wonder weekend 2022Wonder weekend 2023

Kampvuur en troubadour

Hier roosteren we liedjes en zingen we marshmallows! Schuif aan het kampvuur aan en zing mee met onze troubadour.

De Grote Kwallenzee

Hier zijn meer kwallen dan water in de zee! Zwem er gerust rond en raak ze aan. Ze prikken niet! En als je aan hun touwtje trekt, doen ze speciaal voor jou een kwallenwals.

Wonder weekend 2023
Wonder weekend 2022Wonder weekend 2023

Lievesmeerbeestjes

Je insmeren tegen de zon, da’s wel lief van deze Lievesmeerbeestjes. En het wordt nog liever omdat ze je ook nog eens een lief complimentje aansmeren! Kom je laten beschermen én verwennen!

Benieuwd welke activiteiten het beste zijn voor je gezin? Ontdek het hier!

Tickets

Dagticket

Dit ticket geeft je één dag toegang tot Wonderweekend (12:00 tot 22:00 uur). Een dag vol theater, dans, muziek en activiteiten waar je nog nooit aan had gedacht.

- Dagtickets voor Wonderweekend beschikbaar vanaf €40/pp
- Activiteiten geschikt voor kinderen van 2 jaar tot 12 jaar
- Beleef de hele dag dans, theater, muziek en tal van avonturen
- In de prachtige Plantentuin van Meise
- Geniet van een adembenemende avondshow en wondertocht

Wonder weekend 2023 kids playingKids playing at wonder weekend 2022
Overnachting

Dag & nacht ticket.

Geniet na een hele dag op het festival van een unieke overnachting in een kartonnen tent op de Kamping van Karton of in één van de luxe tipi’s!

- Wonderweekend dag&nacht-ticket beschikbaar vanaf €90/pp
- Beleef samen een dag wonderweekend binnen en slaap in een kartonnen tent
- De tent bevindt zich in Plantentuin Meise-wildernis
- Inclusief kartonnen tent en verf om te versieren
- Fantastisch ontbijt inbegrepen
- Een onvergetelijke overnachting voor het hele gezin

Onze partners

A S Adventure
Plantentuin Meise
Levis
Brico
De Morgen
Bavet
Mustela
MSC
Food maker
Food maker